Stralingsbescherming

Your safety, our skill
Your safety, our skill

Advies op het gebied van stralingsbescherming

Wij passen onze kennis toe om het publiek en het personeel actief in de nucleaire omgeving te voorzien van maximale bescherming tegen bronnen van medische, industriële en natuurlijke straling.

Radiologische controles

Wij voeren 2 soorten radiologische controles uit:

  1. Karakterisering van de radiologische waarden van het material welke in nucleaire omgeving gebruikt wordt. Het doel is om de circulatie van besmet of stralend material te voorkomen ;
  2. Controle en meting van in nucleaire omgeving gebruikt material vooraleer de omgeving te verlaten. Het doel is om mogelijke verspreiding van besmet of bestraald materiaal buiten een nucleaire omgeving te voorkomen.

Analyse en preventie

Wij analyseren de risico’s en bezoeken werven om voldoende coaching te geven over de veiligheid van installaties en de gezondheid van werknemers.

Opening van werven

Bij aanvang van de werkzaamheden op een nucleaire site geven we de veiligheidsinstructies die moeten worden opgevolgd om de bescherming van installaties en arbeiders te garanderen. Het doel is om de verschillende technische beroepen in staat te stellen veilig te kunnen werken.

Beheer van de besmetting van personeel

Bij een radiologisch besmette werknemer voeren wij de nodige controles uit en geven hem de nodige zorgen zodra hij de gecontroleerde zone verlaat.

Wij bieden hen de gepaste oplossingen om iedere negatieve invloed op zijn gezondheid tot een minimum te beperken.