safety-training-academy

Micro-Learning: een revolutie in veiligheidstraining

ECS wil meer betrokken raken bij de digitale transitie en zijn digitale trainingsaanbod ontwikkelen. Om ons digitale leeraanbod te verbeteren, zijn we een partnerschap aangegaan met Acrentis Learning, waardoor we nu ook micro-learnings organiseren.

Wie is Acrentis Learning?

Acrentis Learning is een enthousiaste partner voor vak- en veiligheidsopleidingen in de industrie, afval, bouw, infrastructuur en logistiek. Dankzij micro-learnings zorgen we ervoor dat de vak- en veiligheidskennis van medewerkers up-to-date blijft.

Wat zijn micro-learnings?

Het zijn interactieve, digitale trainingssessies van 10 tot 15 minuten.

Het doel van deze microlearningsessies is om de kennis van uw werknemers op een hoog niveau te houden om ongevallen te voorkomen en hun werk zo efficiënt mogelijk uit te voeren.

Microlearning heeft een aantal toepassingen, waaronder :

 • Continu leren
 • Instap- en veiligheidsinstructies
 • Controle

In het kader van continu leren volgen werknemers bijvoorbeeld elke maand een korte training, zodat u hun kennis up-to-date kunt houden. Deze interactieve training kan traditionele toolkits vervangen. Trainingssessies duren ongeveer tien minuten en behandelen een onderwerp dat relevant is voor de werknemer.

Onboarding kan worden gebruikt om nieuwe werknemers in uw organisatie vertrouwd te maken met de veiligheidsregels van een specifiek project. In deze trainingssessies behandelt u de regels die specifiek zijn voor uw organisatie, zoals veiligheidsregels en gedragsregels. En controle is een methode om het kennisniveau van werknemers (al dan niet van jou) te bepalen voordat ze voor je aan de slag gaan.

Training

Het aanbod omvat een reeks regelmatige onderwerpen. Hier zijn enkele voorbeelden:

 • VCA (Basis en VCA)
 • Rijden
 • Arbeidsmiddelen
 • PBM
 • Elektriciteit
 • Noodgevallen
 • Hijsen en geleiden van lasten
 • Flensopzetmachine
 • ...

Het is ook mogelijk om de training aan te passen aan je specifieke vragen/behoeften en aan je werkomgeving.

De voordelen van microlearning

De training kan worden gegeven op een laptop, pc, tablet of smartphone. Het kan individueel, overal of in groepen worden gedaan.

De werknemer kan de on-boarding en training uitvoeren waar en wanneer hij maar wil. Bijvoorbeeld thuis, voordat hij naar het werk gaat of op locatie. Het kan individueel of in een groep worden gedaan om het gesprek over veiligheid te stimuleren.

Inzicht in de onderwerpen die slecht scoren maakt het mogelijk om gerichte maatregelen te nemen. Bijvoorbeeld extra toezicht bij tilwerkzaamheden of extra controles op de keuring (en staat) van arbeidsmiddelen. Je kunt ook gerichte verdiepingstrainingen aanbieden om eventuele hiaten in de kennis op te vullen. Zo zet je inzicht om in kennis voor voortdurende verbetering.

In onze dashboards en rapportages kun je per medewerker zien wie inductie- en trainingstrajecten heeft gevolgd en met welk resultaat. Dit maakt de training aantoonbaar voor VCA- en ISO 9001-audits of als de arbeidsinspectie een onderzoek uitvoert na een ongeval.

Gebruik van afbeeldingen, tekst en talen

We streven ernaar om trainingen voor iedereen begrijpelijk te maken.

Daarom doen we het volgende:

 • Onze trainingen bevatten veel beeldmateriaal, zoals foto's, illustraties en animaties.
 • Het taalgebruik is eenvoudig en eenduidig.
 • Onze trainingen bevatten woorden en termen die ook op de werkvloer gebruikt worden.

Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie over de vele toepassingen! We komen graag bij je langs voor een demonstratie om alles in detail te laten zien en de mogelijkheden te bespreken.

Als je nog vragen hebt, staan we altijd voor je klaar!

Neem contact met ons op voor meer informatie