Tecnubel - Transnubel - ECS

Een geïntegreerde groep van innovatieve dienstverleners binnen de nucleaire industrie.

Van onderhoudsbedrijf tot hoogtechnologische serviceprovider in de nucleaire sector, met ontmanteling en decontaminatie als specialisaties. Die evolutie heeft Tecnubel doorgemaakt sinds zijn oprichting in 1985. Tijdens dat traject is het bedrijf actief geworden op drie andere, belangrijke terreinen.

Een eerste uitbreiding: de oprichting van ECS in 1990. Aanvankelijk focuste ECS zich op stralingsbescherming en op de onafhankelijke controle van de werkzaamheden op nucleaire sites. Vanaf 2004 kwam daar een tweede domein bij: training. In de nucleaire sector was de vraag naar een competentiecentrum op het vlak van conventionele en nucleaire veiligheid namelijk erg groot. Als derde en laatste uitbreiding volgden de logistieke activiteiten met de volledige acquisitie van Transnubel in 2014.

Door de oprichting van ECS en de acquisitie van Transnubel ontstond de groep 'Tecnubel-Transnubel-ECS'. Deze nucleaire groep biedt synergetische en geïntegreerde oplossingen aan. Meer dan 500 gemotiveerde medewerkers geven het beste van zichzelf op het vlak van ontmanteling, waste management, logistiek, transport, training en stralingsbescherming. In deze domeinen komen o.a. de volgende competenties aan bod: projectmanagement, consultancy, engineering, studies, berekeningen, constructies en de effectieve uitvoering. Samen maken ze van Tecnubel-Transnubel-ECS een toonaangevende partner voor de nucleaire sector.

1

Decontaminatie

Tecnubel ontwikkelde zich door de jaren heen tot specialist in verscheidene decontaminatietechnieken. Onze ervaringen uit een grote diversiteit aan projecten en situaties stellen ons in staat steeds de meest optimale techniek te kiezen en toe te passen, op een veilige en verantwoorde manier.
2

Ontmanteling

Ontmanteling, zowel tijdens operaties of na een shutdown, is reeds jaren een kernactiviteit van Tecnubel. We ontwikkelden een belangrijke expertise in verschillende ontmantelingstechnieken en remote-handling.
Meer informatie over Tecnubel?
3

Verpakkingen

Transnubel kan een ruim assortiment verpakkingen voor het vervoer van radioactief materiaal leveren en heeft de knowhow om zelf verpakkingen te ontwerpen en in te staan voor de uitbating ervan.
4

Transport

Transnubel heeft meer dan veertig jaar ervaring met het vervoer van radioactieve en gevaarlijke goederen zoals bijvoorbeeld radioactief afval, radioactieve bronnen en al dan niet bestraalde splijtstof. We bieden onze diensten niet alleen in België aan, maar hebben een uitgebreid internationaal klantenbestand. Zo zijn we wereldwijd actief in weg-, spoor-, lucht- en watertransport, dit zowel on site als off site.
5

Uitrusting

Het voorbereiden van de inhoud, laden en lossen van verpakkingen, uitvoeren van transporten of andere logistieke activiteiten vraagt vaak specifieke uitrusting en tools om de werken efficiënt en veilig te laten verlopen. Transnubel heeft de expertise om dergelijke tools op maat te ontwikkelen en in te zetten volgens de noden van de opdracht.
6

Operationele diensten

Transnubel biedt aanverwante operationele ondersteuning aan voor nucleaire installaties. Denk hierbij aan het laden en lossen, onderhoud en herstellingen van verpakkingen etc. Ook op het vlak van laden en ontladen van splijtstof heeft Transnubel een significante ervaring opgebouwd.
7

Logistiek

Met zijn logistieke dienstverlening combineert Transnubel alle verschillende activiteiten naadloos tot een gestructureerd en efficiënt proces – van vertrekplaats tot bestemming. Zo kunnen onze klanten zich focussen op hun kernactiviteiten.
Meer informatie over Transnubel?
8

Training Academy

Sinds 2004 heeft ECS zijn eigen opleidings- en examencentrum, voor zowel klassieke als nucleaire veiligheid. Vijftien vaste instructeurs en een team van ervaren, deskundige freelancers geven de opleidingen. De deelnemers kunnen in zowel open als gesloten sessies een opleiding volgen.
9

Safety Support

Nood aan on-site ondersteuning van uw veiligheidsdepartementen? ECS heeft verscheidene specialisten ter beschikking die u kunnen bijstaan in het veilig bereiken van uw doelstellingen.
10

Stralingsbescherming & karakterisatie

Het detecteren van ioniserende straling is van essentieel belang in de nucleaire veiligheidscultuur. Niet alleen ter bescherming van medewerkers en omgeving, maar ook om o.a. de correcte decontaminatie- of ontmantelingstechniek te bepalen of om afval correct en veilig te beheren.
Meer informatie over ECS?

Onze aandeelhouders

Tecnubel-Transnubel-ECS is via Tecnubel voor 50% in handen van de Groep ENGIE (ENGIE Cofely) en Belgonucleaire bezit de overige 50%.

Het voordeel van die aandeelhoudersstructuur?
Tecnubel, Transnubel en ECS maken deel uit van een sterk netwerk en krijgen toegang tot waardevolle kennis en ervaring. Troeven waar ze dagelijks de vruchten van plukken.