Over ons

ECS, uw partner in klassieke en nucleaire veiligheid.

Algemeen

ECS ontstond in 1990 uit de nood aan onafhankelijke controle in stralingsbescherming. We bieden niet alleen advies en begeleiding, maar voeren ook controle- en vrijgavemetingen uit op alle Belgische en steeds meer buitenlandse nucleaire sites. Onze missie? Toonaangevende bedrijven bijstaan als geprefereerde veiligheidspartner, zowel in de nucleaire sector als de klassieke industriële sector. Dat doen we via consulting,on-site ondersteuning voor uw preventiedienst en training van uw werknemers en contractanten. Vanuit ons hoofdkantoor in Schoten en onze verschillende vestigingen in Geel, Lokeren en Villers-le-Bouillet leiden we onze activiteiten in goede banen.


Onze kennis, uw voordeel

Dankzij jaren van praktijkervaring hebben nucleaire en klassieke veiligheid geen geheimen meer voor ons. Die kennis willen we dan ook in het werk stellen om onze klanten te helpen met hun eigen veiligheidsbeleid. Dat doen we in onze opleidings- en examencentra. Vandaag zijn we erkend als examencentrum voor VCA-opleidingen en het merendeel van de risicovolle taken. Ons team telt meer dan twintig deskundige instructeurs, die als vaste medewerkers een waaier van opleidingen geven.


Expert in veiligheid

In 2015 ging ECS van start met een derde activiteit: safety support, ondersteuning voor preventieadviseurs en veiligheidscoördinatoren. We geven niet alleen advies, maar schakelen op projectbasis ook competente veiligheidsprofessionals in. Om onze ambitie waar te maken, kunnen we namelijk rekenen op een tachtigkoppig team. Zowat een kwart van onze teamleden hebben een preventieopleiding gevolgd en stuk voor stuk hebben ze praktijkervaring in verscheidene domeinen.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Bekijk ons aanbod